Scharendijke ligt op het eiland Schouwen-Duiveland, het meest noordelijke eiland van de provincie Zeeland.  De Zeelandbrug en de stromvloedkering van de Oosterschelde zorgen voor de verbinding naar het eiland Noord-Beveland in het zuiden. Naar het noorden en het westen verbinden de Brouwersdam en de Grevelingendam het eiland met Goeree- Overflakkee en het vasteland. De regio heeft de meeste zonuren van Nederland en verschilt daardoor merkbaar van de stranden van noordelijk Nederland.
'De Achthoek' - zo heet de straat, en dat heeft waarschijnlijk met de vorm van de straat te maken. De weg werd in 1972 aangelegd voor vakantie-huizen. Het huis nummer 22 ligt in het midden van deze parkachtige straat. Dat heeft het voordeel dat het huis heel privé is gelegen (versterkt door de vele bomen en struiken rondom) en ver genoeg van de straat verwijderd (grijze strook rechts in de illustratie), zodat men geen lastig lawaai moet vrezen. Het blauw aan de rand boven links in de tekening is de jachthaven (met 850 ligplaatsen), die in ongeveer 1 minuut te bereiken is. In het midden van het park is er een grote speelweide.
Scharendijke is een klein dorp, waar alles te voet of met de fiets bereikbaar is. Het kleine centrum met supermarkt, drie of vier andere zaken en even veel cafés en restaurants ligt op 5 minuten loopafstand. Naar het Noordzee-strand zijn het 15 minuten te voet of 5 minuutjes met de fiets. (op de Brouwersdam is het ook in de zomermaanden gratis parkeren)
Wegbeschrijving

vanuit Venlo A67/E34, Eindhoven A2/E25, Breda A58/E312, A16/E19, verder richting Rotterdam/Zierikzee A59, afrit nr. 23 Hellegatsplein, op N59 richting Bruinisse, Nieuwerkerk, Zierikzee, ca. 5 km achter Zierikzee rechts af naar Scharendijke, volg de wegwijzers naar Scharendijke. In Scharendijke rechts af richting Den Osse, Brouwershaven, 2de straat links in de Kreeklaan, dan eerste straat rechts in De Achthoek, aan het T naar links, na de lange bocht naar rechts ligt nr. 22  aan de rechter kant.

vanuit Antwerpen op de A12 richting Bergen Op Zoom (= richting 2 op de Antwerpse ring), in Nederland links richting Goes/Vlissingen A58, bij afrit Goes op A256, altijd rechtdoor richting Zierikzee, achter de Zeelandbrug 2de verkeerslichten links richting Burgh-Haamstede N59, nauwelijks 5 km achter Zierikzee rechtsaf naar Scharendijke, volg de wegwijzers naar Scharendijke. In Scharendijke rechts af richting Den Osse, Brouwershaven, 2de straat links in de Kreeklaan, dan eerste straat rechts in De Achthoek, aan het T naar links, na de lange bocht naar rechts ligt nr. 22  aan de rechter kant.

vanuit Rotterdam A27, A12, A20, richting Den Haag/Hoek van Holland, A4, A15, N15, Brielle, N57 Hellevoetsluis, richting Middelburg, op de Brouwersdam afrit naar Scharendijke, in Scharendijke links af richting Brouwershaven/Den Osse, 2de straat links in de Kreeklaan, dan eerste straat rechts in De Achthoek, aan het T naar links, na de lange bocht naar rechts ligt nr. 22  aan de rechter kant.

vanuit Gent richting Terneuzen, door de tol tunnel. verder op A58 richting Bergen op Zoom/Goes, bij afrit Goes op A256, altijd rechtdoor richting Zierikzee, achter de Zeelandbrug 2de verkeerslichten links richting Burgh-Haamstede N59, nauwelijks 5 km achter Zierikzee rechtsaf naar Scharendijke, volg de wegwijzers naar Scharendijke. In Scharendijke rechts af richting Den Osse, Brouwershaven, 2de straat links in de Kreeklaan, dan eerste straat rechts in De Achthoek, aan het T naar links, na de lange bocht naar rechts ligt nr. 22  aan de rechter kant.
Copyright  ©  Thomas Engels, Antwerpen
HOME   INDEX   ARCHITECTUUR   BUITEN   BINNEN   TUIN   OMGEVING   LIGGING   PRIJZEN   OMSCHRIJVING
                                                                                                                   MENINGEN   CONTACT        EN  DE