Zierikzee

Zierikzee is het schilderachtige "hoofdstadje" van het eiland Schouwen-Duiveland. Het middeleeuwse centrum is nog volledig behouden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de stadspoorten uit het 14de en 15de eeuw, de gotische stadszaal, de markt, de gezellige oude en nieuwe haven en de stadsgevangenis uit de 16de eeuw. Zierikzee is ook leuk om er even te gaan winkelen.

ca. 15 minuten met de auto
Goes

De "ganzenstad" is een rustig stadje met ongeveer 35000 inwoners. De haven en de vele monumenten van de historisch rijke stad zijn zeker een bezoek waard. Elke dinsdag en zaterdag wordt op de historische marktplaats een markt gehouden.

ca. 30 minuten met de auto
Veere
Vanuit Neeltje Jans is het nog ongeveer 10 min rijden naar Veere, een mooie stad met een lange geschiedenis. In 1996 vierde Veere zijn 700ste verjaardag. Het stadhuis werd 1470 in de stijl van de brabantse gotiek gebouwd. Ook de laatgotische Lieve Vrouwekerk, de vele oude burgershuizen evenals de haven zijn de moeite waard! Dichtbij liggen de mooie stranden van Breezand en Oranjezon.
Delta-Expo, stormvloedkering Oosterschelde

Op het kunstmatige eiland Neeltje Jans bevind zich de Delta-Expo, een tentoonstelling over een van werelds meest gedurfde projecten inzake hydraulische techniek: het deltaproject voor de bescherming tegen de onweersgetijden en overstromingen, die Zeeland reeds verscheidene keren verwoestten. De laatste grote stormvloedramp was in 1953.

ca. 15 min met de auto
Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. In de 17de eeuw  was het, naast Amsterdam de rijkste stad van het land. Vandaag heeft de stad 43000 inwoners. Het prachtige middeleeuwse centrum werd goed behouden en deels hersteld.

ca. 30 minuten met de auto
Rotterdam

Rotterdam is een moderne, dynamische stad, die ondertussen het culturele centrum van Nederland kan worden genoemd. Een bezoek is zeker lonend wegens de haven, de architectuur en de musea. In 2007 vindt in Rotterdam het architectuurjaar plaats. Informatie:
www.rotterdam2007.nl

ca. een klein uurtje met de auto
Antwerpen

Niet alleen interessant voor zijn musea en zijn haven - Antwerpen heeft ook vooral wereldklasse om te shoppen. Hier vindt men op wandelafstand alle grote modeontwerpers en  minder bekende kreatievelingen, met daarnaast designwinkels, antiekwinkels en honderden cafés om een 'terrasje te doen' en evenveel goede restaurants.

ca. 1 uur en 10 minuten met de auto

Ook Brugge en Gent zijn een uitstapje naar naburige België waard.
Antwerpen Veere stormvloedkering zeeland Zierikzee Goes Rotterdam
Copyright  ©  Thomas Engels, Antwerpen
HOME   INDEX   ARCHITECTUUR   BUITEN   BINNEN   TUIN   OMGEVING   LIGGING   PRIJZEN   OMSCHRIJVING
                                                                                                                   MENINGEN   CONTACT        EN  DE